Friday, 23 May 2008

Cu Batrana la vot

Candidati pentru consiliul local la postul de consilieri, sot si sotie.

la birtul din comuna este sediul de campanie,Familia lui Aron Achim, adică el şi nevastă-sa, candideaza pe listele PSD pentru consilieri.

In satul Piatra arondat comunei Batrana locuiesc doua familii, aici lupta este si mai stransa, o familie candideaza pe listele PSD iar cealalta pe listele PNL

Doamna Pasculet ccandidat pe listele partidului conservator

Doamna Cornelia Stanila este candidata pe listele PSD la consiliul local. Tot din familia ei mai candideaza si nepotul la functia de primar al comunei. Rezultatele in alegeri nu sunt asa de importante, cat faptul ca in scurt timp isi va boteza stranepoata, unicul copil nascut in anul 2008 in comuna Batrana.

"Avem o caprioara de-am prins-o la izvor. Am vrea s-o taiem la botezul fetei, da' poti de astia?" "Astia" fiind chiar vecinii de peste drum, candidati din partea Partidului Conservator.

Drum bun! cum spun toti locuitorii din batrana...
Situată la o altitudine de 1.000 de metri, comuna Bătrâna din judeţul Hunedoara este izolată din toate punctele de vedere. Drumul forestier care face legătura cu lumea este impracticabil, astfel că autobuzul n-a mai trecut pe aici din comunism. Medic n-au văzut sătenii niciodată, iar cel mai apropiat spital este la 70 de kilometri depărtare, la Deva. Şcoală există, dar degeaba, că e părăsită, pentru că aici nu se mai nasc copii, iar populaţia este formată majoritar din bătrâni. În ciuda acestor realităţi, localnicii sunt în plină campanie elecorală: dintre cele 141 de suflete ale Bătrânei, 72 candidează la un post de primar sau de consilier local. Mulţi dintre localnici habar nu au că sunt candidaţi sau că fac parte dintr-un partid, a venit un sătean pe la poartă şi le-a cerut buletinul, iar ei n-au pus prea multe întrebări. Dar cei mai mulţi dintre ei vor să devină consilieri locali pentru salariul de un milion de lei vechi pe lună, care i-ar tămădui de sărăcie. (Roxana L upu )

4 comments:

adrian said...

foarte buna seria ta
felicitari
o realitate nu tocmai fericita surprinsa in cateva fotografii care mi s-au parut intr-adevar deosebite
o zi buna

maimultasanatate said...

bravo domle, o arzi pe povesti de-acu, asa da :)

Lucian said...

Foarte bun fotoreportaj; atat povestea cat si fotografiile!
Bravo!

Ioana Moldovan said...

Excelenta serie!